Sastojci:
– 300 g Koleda svrdli
– 400 g miješanog mljevenog mesa
– 1 luk
– 2 češnja češnjaka
– Pečena bundeva (otprilike 300–400 g)
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 3 žlice ribanog Grana Padano
– maslinovo ulje ili ulje po izboru
– sol, crni papar, kajenski papar, muškatni orašči
Priprema:
1. Bundevu narežite na kockice, pecite oko 20 minuta dok ne omekša, zatim je usitnite štapnim mikserom u glatki pire.
2. Na malo ulja dodajte sitno nasjeckanu kapulu i češnjak te kratko pirjajte.
3. Dodati mljeveno meso, po potrebi ga podlijevajući vodom u kojoj se kuha tjestenina.
4. Pred kraj kuhanja dodati pire od bundeve, vrhnje za kuhanje, malo naribanog Grana Padana i začine.
5. Dodati tjesteninu i kratko prokuhajte da se sve sjedini.
Recept by: Ana Dujmović