fbpx
Potrebni Sastojci:
  • široki rezanci, 400 g
  • slanina, 150 g sušene
  • maslac, 30 g
  • svježi sir, 250 g
  • mileram, 200 ml
  • jaje, 1
  • mljevena crvena paprika, 1 žličica
  • sol
  • papar svježe mljeveni
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavimo kuhati u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Slaninu narežemo na prutiće, stavimo u tavu iznad vatre i lagano prepržimo.
  3. U čistu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježi kravlji sir, sastojke začinimo solju i svježe mljevenim paprom, u zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  4. Kad se slanina opustila, ugasimo vatru i pričekamo da se malo ohladi.
  5. Skuhanu tjesteninu dodamo u tavu sa slaninom, dobrom izmiješamo i dodamo mješavinu svježeg sira te kockicu dvije maslaca.
  6. Sastojke premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, posipamo s malo mljevene crvene paprike i stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 15 min.