fbpx
Potrebni Sastojci:
  • slanina, 200 g
  • Koleda tjestenina, 400 g
  • jaje, 1
  • svježi kravlji sir, 300 g
  • parmezan, 30 g (naribani)
  • umak pesto genovese, 15 g
  • peršin, 1 žlica (sjeckani)
  • ulje
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom vodom stavimo kuhati tjesteninu 2 minute. U zagrijanu tavu ulijemo ulje i dodamo nasjeckanu slaninu na trakice.
  2. Za to vrijeme u visoku zdjelu razbijemo jaje, dodamo svježi kravlji sir, naribani parmezan. Umak pesto genovese. Sve zajedno začinimo s malo svježeg papra i malo soli. Malo promiješamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje i još jednom sve zajedno izmiješamo.
  3. Kad je slanina postala staklasta, malo izmiješamo i izvadimo s vatre.
  4. Polukuhane, ocijeđene rezance vadimo u posudu sa slaninom i kratko ih prepržimo. Prelijemo mješavinom od sira , promiješamo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu.
  5. Tjesteninu rasporedimo i stavimo u pećnicu na 180°C, 20-tak minuta.