Sastojci
4 osobe- 2 režnja Češnjaka
- Svježi bosiljak
- Maslinovo ulje
- 1X400 g Konzerva rajčice
- 2x 150 g Pileća prsa
- 100 g Pšenično glatko brašno
- 2 Velika Jaja
- 100 g Krušne mrvice
- 30 g Parmezan
- 150 g KoledaŠpagete
Priprema
-
Ogulite i sitno narežite češnjak. Uzmite listove bosiljka, ili sušeni bosiljak ako nemate svježi, sitno nasjeckajte stabljike bosiljka.
-
Zagrijte kapljice maslinovog ulja u srednji lonac za pirjanje, na srednjoj temperaturi. Dodajte češnjak i bosiljak i kuhajte 2 minute, ili dok ne poprimi zlatnu boju.
-
Nagnite sos, odnosno konzerve rajčice u posudu i protisnite ih sa žlicom. Napunite praznu konzervu rajčice s vodom i dodajte malo vode. Začinite i pirjajte 30 minuta, ili dok umak ne bude gust i “ljepljiv”.
-
Stavite pileća prsa na radnu podlogu, pokrije ih sa prozirnom folijom i istucite ih sa kuhinjskim čekićem, debljina neka bude cca 5 mm.
-
Stavite brašno u jednu posudu, a zatim razbite i istucite jaja u drugoj posudi. Dodajte krušne mrvice u treću posudu i u njih dodajte parmezan.
Prvo stavite piletinu u brašno, zatim u jaja i konačno u “sirne” mrvice.
-
Ugrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi i kuhajte piletinu za 3 do 4 minute sa svake strane, ili dok ne poprimi zlatnu boju.
-
Zatim kuhajte špagete prema uputama sa pakiranja, ocijedite ih i dodajte u umak od rajčice, prelijte s malo vode od kuhanja, ako je potrebno.
-
Poslužite tjesteninu uz hrskavu piletinu, preostali parmezan i listiće bosiljka razbacajte po jelu.
-
Također u jelo možete staviti peršinov list ili čak i rikolu. Ja volim rikolu kombinirati sa jelima koja imaju rajčicu u sebi, pa sam na ovo gotovo jelo ubacila svježu rikolu.