Potrebni Sastojci:
- široki rezanci, 400 g
- slanina, 150 g sušene
- maslac, 30 g
- svježi sir, 250 g
- mileram, 200 ml
- jaje, 1
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- sol
- papar svježe mljeveni
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavimo kuhati u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Slaninu narežemo na prutiće, stavimo u tavu iznad vatre i lagano prepržimo.
- U čistu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježi kravlji sir, sastojke začinimo solju i svježe mljevenim paprom, u zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Kad se slanina opustila, ugasimo vatru i pričekamo da se malo ohladi.
- Skuhanu tjesteninu dodamo u tavu sa slaninom, dobrom izmiješamo i dodamo mješavinu svježeg sira te kockicu dvije maslaca.
- Sastojke premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, posipamo s malo mljevene crvene paprike i stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 15 min.