fbpx
 
Kontaktirajte nas

+ 385 (0)98 707 821

Tjestenina s gljivama u vrhnju i začinskim biljem

Potrebni Sastojci:
  • tjestenina Koleda, 400 g
  • gljive, 30 g sušenih (vrganji, trubice,lisičarke)
  • maslac, 100 g
  • mladi luk, 3
  • vrhnje za kuhanje, 200 ml
  • sol i papar
Upute po koracima:
  1. Sušene gljive stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se moče.
  2. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
  3. Nakon 7-8 minuta u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo ocijeđene omekšale gljive i začinimo s malo soli. Gljive kratko pirjamo.
  4. Mladi luk narežemo na kolutiće i dodamo preko gljiva. Sastojke posolimo, začinimo i s malo svježeg papra.
  5. Kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavimo preko gljiva i luka. Sastojke dobro izmiješamo i ulijemo malo vrhnja za kuhanje. Tjesteninu poslužimo na tanjure.