Potrebni Sastojci:
- tjestenina Koleda, 400 g
- gljive, 30 g sušenih (vrganji, trubice,lisičarke)
- maslac, 100 g
- mladi luk, 3
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- sol i papar
Upute po koracima:
- Sušene gljive stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se moče.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- Nakon 7-8 minuta u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo ocijeđene omekšale gljive i začinimo s malo soli. Gljive kratko pirjamo.
- Mladi luk narežemo na kolutiće i dodamo preko gljiva. Sastojke posolimo, začinimo i s malo svježeg papra.
- Kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavimo preko gljiva i luka. Sastojke dobro izmiješamo i ulijemo malo vrhnja za kuhanje. Tjesteninu poslužimo na tanjure.