fbpx
 
Kontaktirajte nas

+ 385 (0)98 707 821

Tjestenina pužići s puretinom u umaku od rajčice

Potrebni Sastojci:
  • Koleda tjestenina, 360 g
  • pureći file, 300 g
  • svježa žuta paprika, 1
  • češnjak, 2 režanj
  • koncentrat rajčice, 1 žlica
  • bijelo vino, 100 ml
  • pasirana rajčica, 150 g
  • slani inćuni, 3
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar
Upute po koracima:
  1. Papriku očistimo i narežemo na kockice, a puretinu narežemo na prutiće.
  2. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu pužiće po uputama na pakiranju.
  3. U zagrijanu tavu, ulijemo malo maslinovog ulja i dodamo komadiće puretine. Odmah zatim i narezanu papriku.
  4. Sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. Kad su se pore mesa zatvorile u tavu dodamo na listiće narezan češnjak.
  5. Zatim dodamo koncentrat rajčice i miješajući pričekamo da se dobro rastopi, nakon 2 minute ulijemo suho bijelo vino.
  6. Kad je vino na pola isparilo u tavu dodamo pasiranu rajčicu i slane inćune. Nakon 7-8 minuta umak je gotov.
  7. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo preko puretine. Sastojke izmiješamo, začinimo s malo svježeg mljevenog papra i serviramo u duboke tanjure.