Potrebni Sastojci:
- Koleda tjestenina, 360 g
- pureći file, 300 g
- svježa žuta paprika, 1
- češnjak, 2 režanj
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- bijelo vino, 100 ml
- pasirana rajčica, 150 g
- slani inćuni, 3
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- Papriku očistimo i narežemo na kockice, a puretinu narežemo na prutiće.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu pužiće po uputama na pakiranju.
- U zagrijanu tavu, ulijemo malo maslinovog ulja i dodamo komadiće puretine. Odmah zatim i narezanu papriku.
- Sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. Kad su se pore mesa zatvorile u tavu dodamo na listiće narezan češnjak.
- Zatim dodamo koncentrat rajčice i miješajući pričekamo da se dobro rastopi, nakon 2 minute ulijemo suho bijelo vino.
- Kad je vino na pola isparilo u tavu dodamo pasiranu rajčicu i slane inćune. Nakon 7-8 minuta umak je gotov.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo preko puretine. Sastojke izmiješamo, začinimo s malo svježeg mljevenog papra i serviramo u duboke tanjure.