Potrebni Sastojci:
- Koleda široki rezanci, 360 g
- tuna, 300 g (u filetima)
- pasirana rajčica, 150 g
- češnjak, 2 režnja
- sušeni origano, 1/2 žličice
- crne masline, 40 g (otkoštene)
- bijelo vino, 100 ml
- mažuran, 1 grančica
- mini rajčica, 100 g
- chili s morskom soli
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
- Meso tune narežemo na kockice i popržimo ga na ugrijanom ulju.
- Kada je tuna počela dobivati boju, u tavu dodamo otkoštene crne masline, cijele mini rajčice, češnjak narezan na listiće i čim češnjak počne puštati miris ulijemo i suho bijelo vino.
- Sada u tavu dodamo pasiranu rajčicu, promiješamo sastojke, dodamo sušeni origano, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, smanjimo vatru i dalje kuhamo.
- Za to vrijeme, u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo široke rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Nakon 5-6 minuta ugasimo vatru, tjesteninu vadimo iz vrele vode, ocijedimo ju i stavljamo u tavu s tunom i mini rajčicama.
- Zatim sastojke nježno izmiješamo i poslužimo jelo.