fbpx
 
Kontaktirajte nas

+ 385 (0)98 707 821

Široki rezanci s tunom i mini rajčicama

Potrebni Sastojci:
  • Koleda široki rezanci, 360 g
  • tuna, 300 g (u filetima)
  • pasirana rajčica, 150 g
  • češnjak, 2 režnja
  • sušeni origano, 1/2 žličice
  • crne masline, 40 g (otkoštene)
  • bijelo vino, 100 ml
  • mažuran, 1 grančica
  • mini rajčica, 100 g
  • chili s morskom soli
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
  1. Meso tune narežemo na kockice i popržimo ga na ugrijanom ulju.
  2. Kada je tuna počela dobivati boju, u tavu dodamo otkoštene crne masline, cijele mini rajčice, češnjak narezan na listiće i čim češnjak počne puštati miris ulijemo i suho bijelo vino.
  3. Sada u tavu dodamo pasiranu rajčicu, promiješamo sastojke, dodamo sušeni origano, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, smanjimo vatru i dalje kuhamo.
  4. Za to vrijeme, u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo široke rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  5. Nakon 5-6 minuta ugasimo vatru, tjesteninu vadimo iz vrele vode, ocijedimo ju i stavljamo u tavu s tunom i mini rajčicama.
  6. Zatim sastojke nježno izmiješamo i poslužimo jelo.