Potrebni Sastojci:
- slanina, 200 g
- Koleda tjestenina, 400 g
- jaje, 1
- svježi kravlji sir, 300 g
- parmezan, 30 g (naribani)
- umak pesto genovese, 15 g
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom vodom stavimo kuhati tjesteninu 2 minute. U zagrijanu tavu ulijemo ulje i dodamo nasjeckanu slaninu na trakice.
- Za to vrijeme u visoku zdjelu razbijemo jaje, dodamo svježi kravlji sir, naribani parmezan. Umak pesto genovese. Sve zajedno začinimo s malo svježeg papra i malo soli. Malo promiješamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje i još jednom sve zajedno izmiješamo.
- Kad je slanina postala staklasta, malo izmiješamo i izvadimo s vatre.
- Polukuhane, ocijeđene rezance vadimo u posudu sa slaninom i kratko ih prepržimo. Prelijemo mješavinom od sira , promiješamo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu.
- Tjesteninu rasporedimo i stavimo u pećnicu na 180°C, 20-tak minuta.