Potrebni Sastojci:
- Koleda tjestenina, 500 g (bucatini)
- pelati rajčice, 480 g (ocijeđene)
- sir mozzarella, 100 g
- luk, 1 glavica
- bosiljak, 1 žličica (sušeni)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu ulijemo ulje i na njega dodamo očišćenu i nasjeckanu glavicu luka.Luk malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
- U zagrijanu tavu ulijemo ulje i na njega dodamo očišćenu i nasjeckanu glavicu luka.Luk malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
- Rajčicu malo zgnječimo i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. Za to vrijeme stavimo kuhati tjesteninu u vrelu posoljenu vodu po uputama na pakiranju.
- Preko procijeđene tjestenine dodamo umak od rajčice. Sve zajedno promiješamo i poslužimo u tanjure. Preko tjestenine stavimo na kockice narezan sir mozzarellu i ukrasimo s pokojim listićem svježeg bosiljka.