Potrebni Sastojci:
- Koleda rezanci, 500 g (svježi)
- losos, 400 g (file, svježi)
- češnjak, 2 režnja
- pasirana rajčica, 300 ml
- vino, 150 ml
- kapare, 1 žlica
- chili s morskom soli
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
- Losos očistimo od kože. File lososa narežemo na kockice i odstranimo kosti. U tavu iznad vatre ulijemo ulje i na njemu popržimo losos. Nakon dvije minute pržene kockice lososa stavimo na stranu.
- U posudu na vruće ulje protisnemo režnjeve češnjaka i odmah zatim ulijemo pasiranu rajčicu, suho bijelo vino, promiješamo. Umak posolimo i kuhamo na laganoj vatri. Nakon 7-8 minuta kuhanja u umak vratimo pečene kockice lososa, dodamo kapare, umak začinimo s malo chili-a s morskom soli te ostavimo umak da krčka na laganoj vatri.
- U posoljenu posudu stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minute tjestenina je kuhana i umak je gotov. Kuhanu tjesteninu dobro ocijedimo i stavimo na tanjure, preko tjestenine rasporedimo umak s lososom. Sve zajedno začinimo po želji s malo chili-a.