Makaroni s mozzarellom i rajčicama potječu iz talijanske kuhinje, posebno iz regija južne Italije. Kombinacija tjestenine, svježe mozzarelle i rajčica karakteristična je za mediteranski stil kuhanja, koji se oslanja na jednostavne, ali visokokvalitetne sastojke. Ovaj recept odražava esenciju talijanske kuhinje – svježe rajčice, aromatičan bosiljak, maslinovo ulje i mozzarellu, koji zajedno stvaraju lagano, a ukusno jelo. Slična jela često se pripremaju u Kampaniji, regiji poznatoj po mozzarelli i rajčicama.
Sastojci:
- 400 g Koleda makarona
- 500 g cherry rajčica
- 4 režnja češnjaka
1 žličica soli
malo (po ukusu) ljute crvene paprike
0.25 ml maslinovog ulja
250 g mozzarelle
10 nasjeckanih listića bosiljka
kiselo vrhnje (po želji)
Postupak pripreme:
- Koleda makarone skuhajte prema uputstvu s pakiranja
- U drugoj posudi pomiješajte češnjak, ulje, sol, rajčice i ljutu crvenu papriku te ostavite da se marinira otprilike 30 minuta
- Nakon 30 minuta, iz smjese izvadite češnjak i umiješajte nasjeckane listiće bosiljka
- Nakon što je Koleda tjestenina skuhana, ocijedite ju, dodajte u zdjelu s rajčicama i ostalim sastojcima te sve dobro promiješajte
- Na toplu tjesteninu dodajte i narezanu mozzarellu i ostavite da se otopi te na kraju promiješajte i poslužite.
- Ako ste ljubitelj kiselog vrhnja, naša preporuka je da na serviranu tjesteninu dodate i žlicu, dvije kiselog vrhnja što će vašem jelu dodati dodatnu kremoznost!
Dobar tek!
Vrijeme kuhanja: 1 h