Makaroni s mozzarellom i rajčicama potječu iz talijanske kuhinje, posebno iz regija južne Italije. Kombinacija tjestenine, svježe mozzarelle i rajčica karakteristična je za mediteranski stil kuhanja, koji se oslanja na jednostavne, ali visokokvalitetne sastojke. Ovaj recept odražava esenciju talijanske kuhinje – svježe rajčice, aromatičan bosiljak, maslinovo ulje i mozzarellu, koji zajedno stvaraju lagano, a ukusno jelo. Slična jela često se pripremaju u Kampaniji, regiji poznatoj po mozzarelli i rajčicama.

Sastojci:

  • 400 g Koleda makarona
  • 500 g cherry rajčica
  • 4 režnja češnjaka
    1 žličica soli
    malo (po ukusu) ljute crvene paprike
    0.25 ml maslinovog ulja
    250 g mozzarelle
    10 nasjeckanih listića bosiljka
    kiselo vrhnje (po želji)

Postupak pripreme:

  1. Koleda makarone skuhajte prema uputstvu s pakiranja
  2. U drugoj posudi pomiješajte češnjak, ulje, sol, rajčice i ljutu crvenu papriku te ostavite da se marinira otprilike 30 minuta
  3. Nakon 30 minuta, iz smjese izvadite češnjak i umiješajte nasjeckane listiće bosiljka
  4. Nakon što je Koleda tjestenina skuhana, ocijedite ju, dodajte u zdjelu s rajčicama i ostalim sastojcima te sve dobro promiješajte
  5. Na toplu tjesteninu dodajte i narezanu mozzarellu i ostavite da se otopi te na kraju promiješajte i poslužite.
  6. Ako ste ljubitelj kiselog vrhnja, naša preporuka je da na serviranu tjesteninu dodate i žlicu, dvije kiselog vrhnja što će vašem jelu dodati dodatnu kremoznost!

Dobar tek!

Vrijeme kuhanja: 1 h