Za sve koji vole malo začinjeno, chilli tjestenina je pravi izbor – spoj pikantnih okusa i omiljene tjestenine donosi savršen balans između topline i užitka, idealan za one koji vole da im obrok ima karakter.
Sastojci:
– 400 g Koleda svrdla s jajima
– 3 – 4 svježe ljute papričice
– 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
– 4 žlice maslinovog ulja
– 1 konzerva (400 g) pasirane rajčice ili pelata
– sol i papar po ukusu
– svježi peršin za posipanje (opcionalno)
– parmezan ili neki veganski sir (po želji)


Postupak pripreme:
1. Koleda tjesteninu skuhajte prema uputstvu s pakiranja
2. Na maslinovom ulju lagano popržite nasjeckani češnjak i nasjeckane ljute papričice (bez sjemenki ako želite blažu verziju) dok ne zamirišu, pazite da češnjak ne izgori
3. Dodajte pasiranu rajčicu, posolite, popaprite i pustite da se umak lagano kuha 10-ak minuta, dok se okusi povežu
3. Umiješajte tjesteninu u umak i dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine
4. Poslužite s malo svježeg peršina i po želji naribanim parmezanom
Dobar tek!
Vrijeme kuhanja: 40 min