Ako tražite brz, ukusan i osvježavajući obrok, ova kremasta salata od tunjevine i tjestenine idealan je izbor! Savršeno spaja sočnu tunjevinu, al dente tjesteninu i kremasti preljev, uz dodatak svježeg povrća i začina koji joj daju bogat i uravnotežen okus.
Sastojci:
400 g Koleda tjestenina pužići s jajima no.2
1/2 glavice ljubičastog luka ili jedna manja
200 g cherry rajčica
1 crvena paprika
1 mala konzerva kukuruza
140 g kiselih krastavaca (5 velikih)
3 žlice kapara
4 konzerve tune – oko 440 g ocijeđene mase
Sastojci za preljev:
350 g grčkog jogurta
sok pola limuna
1 žličica senfa
2 žličice meda
1.5 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žličica origana
Postupak pripreme:
1. Koleda tjesteninu skuhajte prema uputstvu s pakiranja al dente
2. Od navedenih sastojaka za umak napravite preljev
3. Kukuruz, kapare i tunu procijedite, a ostale sastojke narežite na sitne kockice
4. Procijedite tjesteninu, ohladite 15-ak minuta, a zatim u nju dodajte povrće, tunu i preljev. Dobro promiješajte i to je to.
Dobar tek!
Vrijeme kuhanja: 45 min
Recept: Tikvica – Recepti za svaki dan