Lagana, šarena i osvježavajuća – ova tjestenina idealna je za tople dane ili kao brzi obrok pun okusa. Spoj svježe rukole, sočnih cherry rajčica, slatkog kukuruza i hrskavih domaćih krutona čini savršen balans tekstura i aroma.

Sastojci:

  • 400 g Koleda makarona
  • 100 g svježe rukole
  • 200 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 150 g kukuruza (iz konzerve ili kuhanog)
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po ukusu
  • svježi limunov sok (po želji)

Za krutone:

  • 2 šnite starijeg kruha, narezane na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • prstohvat soli, origana ili češnjaka u prahu (po želji)

Postupak pripreme:

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i kratko isperite pod mlazom hladne vode.

  2. Za krutone: kruh prelijte maslinovim uljem, pospite začinima i kratko zapecite u pećnici (200 °C, 10-ak minuta) ili na tavi dok ne postanu zlatni i hrskavi.

  3. U velikoj zdjeli pomiješajte skuhanu tjesteninu, cherry rajčice, kukuruz i rukolu.

  4. Dodajte malo maslinovog ulja, posolite, popaprite i lagano promiješajte. Po želji dodajte i nekoliko kapi limunovog soka za svježinu.

  5. Na vrh pospite hrskave krutone i odmah poslužite.

Dobar tek!

Vrijeme kuhanja: 30 min