Lagana, šarena i osvježavajuća – ova tjestenina idealna je za tople dane ili kao brzi obrok pun okusa. Spoj svježe rukole, sočnih cherry rajčica, slatkog kukuruza i hrskavih domaćih krutona čini savršen balans tekstura i aroma.


Sastojci:
- 400 g Koleda makarona
- 100 g svježe rukole
- 200 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 150 g kukuruza (iz konzerve ili kuhanog)
- maslinovo ulje
- sol i papar po ukusu
- svježi limunov sok (po želji)
Za krutone:
- 2 šnite starijeg kruha, narezane na kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli, origana ili češnjaka u prahu (po želji)
Postupak pripreme:
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i kratko isperite pod mlazom hladne vode.
- Za krutone: kruh prelijte maslinovim uljem, pospite začinima i kratko zapecite u pećnici (200 °C, 10-ak minuta) ili na tavi dok ne postanu zlatni i hrskavi.
- U velikoj zdjeli pomiješajte skuhanu tjesteninu, cherry rajčice, kukuruz i rukolu.
- Dodajte malo maslinovog ulja, posolite, popaprite i lagano promiješajte. Po želji dodajte i nekoliko kapi limunovog soka za svježinu.
- Na vrh pospite hrskave krutone i odmah poslužite.
Dobar tek!
Vrijeme kuhanja: 30 min