Danas možemo pronaći veliki broj salata karakterističnih za Meksiko, no u ovoj salati nalazi se mrkva koja pak nije tradicionalno jelo ove zemlje, no to nije slučaj kada se radi o regiji Michoacán po kojem je salata dobila ime. Ova regija jednim dijelom je naslonjena na Tihi ocean i unutrašnjost gdje je razvijeno ratarstvo. Sinergija oceana i tune, te plodnog tla i povrća ovu salatu uz Koleda “školjkice” čine savršenim jelom.

Sastojci:

– 240 g tunjevine u vlastitom soku (bez ulja)
– 100 g mrkve
– 100 g crvene paprike
– 100 g kukuruza
– 30 ml maslinovog ulja
– 200 g crvenog graha
– 70 g pasirane rajčice
– začini po želji

Postupak pripreme:

1. Koleda tjesteninu koju naši kupci nazivaju školjkice skuhajte prema uputstvu s pakiranja
2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi te dodajte narezanu mrkvi i papriku. Pržite povrće dok ne omekša te nekoliko minuta prije kraja dodajte pasiranu rajčicu.
3. Dodajte sol i papar prema ukusu.
4. Pomiješajte poprženo povrće, kukuruz, tunu, grah, maslinovo ulje i skuhanu Koleda tjesteninu. Dodajte malo octa ili limuna.
5. Poslužite toplo ili hladno.

Dobar tek!

Napomena: Koleda “školjkice” s tunjevinom alla Mexicana u staklenoj posudi s poklopcem u hladnjaku može izdržati bez problema 3 dana.
Vrijeme kuhanja: 30 min