Bogata, kremasta i osvježavajuća – tjestenina Pistacio Fresco donosi savršenu kombinaciju orašastih okusa pistacija i laganih začina. Idealna za brzi ručak ili večeru koja oduševljava jednostavnošću i profinjenim okusom.
Sastojci:
– 300 g Koleda makarona s jajima
– 100 g neslanih pistacija, grubo nasjeckanih
– 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– 2 žlice maslinovog ulja
– 50 g ribanog parmezana
– sok od pola limuna
– sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
– nekoliko listova svježeg bosiljka ili peršina za dekoraciju


Postupak pripreme:
1. Skuhajte tjesteninu u velikoj količini posoljene vode prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane malo vode od kuhanja.
2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga popržite dok ne zamiriše, pazeći da ne zagori.
3.Dodajte nasjeckane pistacije i lagano ih tostirajte 2-3 minute, miješajući da ne izgore.
4. Ulijte vrhnje za kuhanje i sok od limuna, začinite solju i paprom, pa kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute dok se umak lagano ne zgusne.
5 Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu i dobro promiješajte da se tjestenina poveže s umakom. Ako je umak pregust, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine da razrijedite.
6. Maknite s vatre, umiješajte ribani parmezan i po potrebi dodatno začinite.
7. Poslužite odmah, ukrašeno svježim bosiljkom ili peršinom i dodatnim nasjeckanim pistacijama za hrskavost.
Vrijeme pripreme: oko 25 minuta
Dobar tek!