Ime nosi snagu, povijest i duh naroda. Tako i Koleda tjestenina u svom nazivu skriva priču dugu stoljećima, povezanu s blagdanima, zajedništvom i obiljem.

Još od vremena starih Slavena u našim se krajevima zadržao običaj koledarenja – radosnog ophođenja skupina čestitara koji su u blagdansko doba obilazili domove pjevajući stare napjeve, poznate kao koleda (ili koledo). Tim su pjesmama zazivali sreću, obilje i blagostanje u nadolazećoj godini. Ukućani su ih zauzvrat darivali hranom i drugim darovima, vjerujući da će im to donijeti plodnu godinu i bogat stol.

Upravo taj duh zajedništva, topline i domaće obilne trpeze utkan je u samu bit Koleda tjestenine. Inspirirana ovim drevnim običajem, Koleda tjestenina donosi na stol mirise i okuse domaće kuhinje – baš onakve kakve su nekad brižno pripremale bake. Njena tajna leži u pomno biranim sastojcima: durum pšenici i minimalno 15% jaja, što joj daje zlatnu boju, bogat okus i savršenu teksturu.

Svaki tanjur Koleda tjestenine priča priču o tradiciji, naslijeđu i vrijednosti pravih, domaćih sastojaka. Kao što su nekada koledari donosili dobre želje u domove, tako i Koleda tjestenina donosi toplinu domaće kuhinje – pripremljena s ljubavlju i pažnjom, po domaći.