Donosimo vam recept inspiriran okusima Italije! Ova kremasta tjestenina s piletinom u aromatičnom pesto umaku donosi okus Ligurije direktno na vaš tanjur. Pesto alla Genovese, omiljeni talijanski umak od svježeg bosiljka, maslinovog ulja, parmezana i pinjola, savršeno se slaže s nježnim komadićima piletine i tjesteninom, stvarajući jelo koje je jednostavno, brzo i prepuno mirisa i okusa Italije.

Sastojci:

  • 400 g Koleda makarona s jajima
  • 350 g pilećih prsa
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • začini po želji
  • parmezan
  • 2 žlice pesto umaka

Postupak pripreme:

  1. Koleda makarone s jajima skuhajte prema uputstvu s pakiranja
  2. Popržiti piletinu na malo ulja. Nakon što je piletina pečena izvaditi ju na tanjur i na masnoći od piletine popržiti malo bijelog luka.
  3. Dodati vrhnje za kuhanje, pesto umak i vratiti piletinu u tavu te kuhati na laganoj vatri još desetak minuta.
  4. Nakon što je umak skuhan, dodati tjesteninu i posuti naribanim parmezanom.

Dobar tek!

Vrijeme kuhanja: 30 min