Donosimo vam recept inspiriran okusima Italije! Ova kremasta tjestenina s piletinom u aromatičnom pesto umaku donosi okus Ligurije direktno na vaš tanjur. Pesto alla Genovese, omiljeni talijanski umak od svježeg bosiljka, maslinovog ulja, parmezana i pinjola, savršeno se slaže s nježnim komadićima piletine i tjesteninom, stvarajući jelo koje je jednostavno, brzo i prepuno mirisa i okusa Italije.
Sastojci:
- 400 g Koleda makarona s jajima
- 350 g pilećih prsa
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- začini po želji
- parmezan
- 2 žlice pesto umaka
Postupak pripreme:
- Koleda makarone s jajima skuhajte prema uputstvu s pakiranja
- Popržiti piletinu na malo ulja. Nakon što je piletina pečena izvaditi ju na tanjur i na masnoći od piletine popržiti malo bijelog luka.
- Dodati vrhnje za kuhanje, pesto umak i vratiti piletinu u tavu te kuhati na laganoj vatri još desetak minuta.
- Nakon što je umak skuhan, dodati tjesteninu i posuti naribanim parmezanom.
Dobar tek!
Vrijeme kuhanja: 30 min