Sastojci

• 200 g špageta Koleda
• 200 g mljevene junetine ili miješanog mesa
• 1 glavica luka, sitno nasjeckana
• 1 češanj češnjaka
• 1 žlica maslinovog ulja
• 200 g pasirane rajčice (ili pelata)
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 1/2 žličice origana ili talijanske mješavine začina
• sol i papar
• svježi peršin ili bosiljak
• ribani parmezan

Priprema

1. Špagete dodati u lagano posoljenu kipuću vodu, kuhati 8-9 minuta povremeno
miješajući.
2. U tavi zagrij ulje, dodaj luk i češnjak, pirjaj 2–3 min.
3. Dodaj mljeveno meso, prži 5–6 min dok ne posmeđi.
4. Umiješaj koncentrat rajčice, zatim ulij pasiranu rajčicu. Začini solju, paprom i
origanom. Kuhaj još 8–10 min.
5. Umiješaj kuhane špagete u umak ili ih posluži odvojeno.
6. Pospi svježim začinskim biljem i parmezanom.